033 - 82 00 998 | info@digital-masters.nl
 

Blog

Uitgelichte verhalen

Filter
februari 22, 2017

De 9 must have marketing tools voor marketeers en ondernemers

Er komen dagelijks nieuwe marketing tools bij. Hartstikke fijn want als marketeer kan je wel wat hulp gebruiken bij het steeds maar groeiend aantal taken en zaken die je in de gaten moet en wil houden.

Marketing tools kúnnen je goed helpen maar ... Want wat is hot? En wat 'not'? Welke tools zijn must use voor ons marketeers en helpen je aan nieuwe leads, nieuwe klanten en zorgen ervoor dat je werkdag binnen de perken blijft?

We hebben onze favorieten voor je opgesomd, inclusief:

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png kan je snel met het tool starten?
marketing tools - hoe makkelijk is het.png hoe makkelijk is het gebruik?
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png voldoet de gratis versie?

 

Technologie is bedoeld om ons te helpen. En toch kan je het gevoel bekruipen dat juist al die software ons meer tijd kost dan het oplevert. Bij Digital Masters proberen we allerlei software uit en zien we met regelmaat dat belofte en realiteit net niet "in sync" lopen. Precies daarom heb ik dit blog geschreven. Wij maken al jaren gebruik van allerlei tools die ons helpen veel te bereiken als bescheiden marketingafdeling. Zonder dat de kosten de pan uit rijzen. 

 

Buffer

marketing tools buffer - digital masters opleidingen.pngAls er wordt gevraagd om een toptip in social media, dan raad ik altijd aan om Buffer te gebruiken. Als je veel en vaak op social media wil posten zonder hiervoor iedere minuut van de dag bezig te zijn, dan is Buffer de oplossing. Je kan verschillende social media kanalen zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram etc. allemaal makkelijk aanschakelen. Daarnaast zijn er de superhandige contentstreams:  per social media account stel je 15 verschillende 'feeds' in waaruit jij graag wil posten. Dus niet eindeloos zoeken naar content maar leuke en zinvol deelbare berichten op een presenteerblaadje. Buffer heeft een gratis versie, maar dan heb je geen contentstream en slechts voor 1 account per kanaal. Het "Awesome plan" kost je € 10,- per maand en is een prima investering.       

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png Koppel met social media en je bent 'in business', direct te gebruiken
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Buffer is makkelijk, alles wijst voor zich en de hulpfunctie is ook erg goed voor mocht je nog vragen hebben 
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png De gratis versie heeft geen contentstream en maar 1 account per platform, prima als start. Het Awesome Plan is veel uitgebreider er kost minder dan € 120,- per jaar. 

 

Hotjar

marketing tools hotjar.pngWeten hoe je bezoekers je website zien en ervaren is erg belangrijk. Het is crusiaal om de online belevenis te optimaliseren. Hotjar stelt je in staat om te echt zien waar je webbezoekers naar kijken. Aan de hand van zg Heatmaps - hitte kaarten - wordt het voor je duidelijk hoe mensen op je website navigeren, waar ze graag klikken en hoe men scrollt. Daarnaast kan je makkelijke feedback polls houden en zo nog beter het gedrag op je website begrijpen.  

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png Starten gaat snel maar je moet wel de trackingcodes op je website (laten) plaatsen
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Eenmaal ingeregeld is het gebruik erg eenvoudig
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png De basis versie is (voor altijd) gratis en daar kan je goed mee aan de slag 

 

Trello

marketing tools trello.pngAl je taken georganiseerd houden en delen met anderen, zakelijk of privé, kan heel gemakkelijk met Trello. In Trello maak je met een paar muisklikken prikborden met al je to do's. En al die to do's groepeer je in lijstjes. Klinkt overzichtelijk? Dat is het ook. Het gebruik is erg intuitief, er is goed nagedacht over wat wij als gebruikers nodig hebben en hoe we onze projecten zo makkelijk mogelijk organiseren. Niet alleen je marketingproject maar ook je nieuwe keuken of de volgende vakantie bijvoorbeeld. 

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png Je kan na aanmelden direct starten en beginnen met plannen
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Gebruik is makkelijk en erg intuitief
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png De gratis versie is geweldig, de betaalde versie is eigenlijk niet nodig, zeker niet voor kleine teams

 

Beacon

marketing tools beacon.pngJe begrijpt als geen ander dat alleen een website niet volstaat. Je wil ook whitepapers, checklists en andere content assets aanbieden. Want dat bevordert je conversie immers. Nou heb je wel de content maar niet niet het budget voor een vormgever ... Dat is precies wat ze hebben gedacht bij Beacon! Beacon helpt je om je content prachtig en professioneel vorm te geven. Binnen een paar uurtjes maak je van je laatste blogs een mooi vormgegeven e-book en heb je een content asset waar je mee kan gaan scoren. 

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png Je kan direct starten, even een account aanmaken en you're set
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Makkelijk in gebruik, reserveer tijd voor de finishing touch
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png In Beacon's gratis versie kan je pdf's en web books maken - je krijg wel het logo op je producties  

 

Qlutch

marketing tools qlutch.pngKen je dat: je schrijft een marketingplan en denkt, is dit niet al veel vaker opgeschreven? Wat zou het mooi zijn wanneer ik gebruik kan maken van kant-en-klare bouwstenen voor mijn plannen. You're dreams come true! Qlutch biedt deze bouwstenen waardoor je met groot gemak je marketingplan maakt. Ze hebben diverse standaardplannen die je veel tijd besparen met het bedenken hoe je je plannen maakt.  

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png Je kan meteen starten, geen ingewikkelde inleertijd
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Gebruik is heel intuitief en alles is aanpasbaar
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png Qlutch is gratis, alleen voor downloaden heb je credits nodig 

 

Cyfe

marketing tools cyfe.pngHou je van mooie dashboards die je in één oogopslag laten zien hoe je marketing ervoor staat? Cyfe maakt het mogelijk. In Cyfe maak je je eigen dashboards op maat op basis van bestaande gegevens uit alle gangbare social media zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest, YouTube, maar ook Google Analytics, marketing automation, Gmail. Klout, Moz, SalesForce, Basecamp en nog veel meer. Andere pakketten kan je ontsluiten met een klein beetje 'hacken'. 

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png Je kan direct starten en je eerste dashboard maken. Na een tijdje ga je betere boards maken
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Er zijn tal van voorbeeld-boards en het gebruik is makkelijk. Er is een "gevorderden" deel bij, maar daar kan je prima zonder 
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png In de gratis versie kan je 1 board maken, in de betaalde versie eindeloos (ca € 150 per jaar) 

 

Social Bakers

marketing tools - social bakers .png
Alle social media analytics over alles en iedereen? Social Bakers heeft het. Ik heb Social Bakers leren kennen als kennisbank over social mediagebruik, wie de grootste en belangrijkste accounts hebben per branche, persoon, land, etc. Maar ondertussen heeft SB haar dienstverlening sterk uitgebreid en doen ze programma's op maat. Als databron kan je hen nog steeds raadplegen en een schat aan informatie vinden.   

 

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png SB is een openbare bron, je kan zo kiezen en doorklikken op jouw gewenste informatie
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Kan je browsen, dan ben je er klaar voor ;)
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png De gratis versie geeft al heel veel informatie, die voldoet uitstekend 

 

Klout

marketing tools klout.png

 

 

 

 

 

 

Iedere social mediagebruiker heeft een Klout-score. Wat is jouw Klout? Klout zegt zelf: We help people who want to be great at social media. En daar geven ze meteen een score voor, een rapportcijfer tussen de 1 en 100. Hoe hoger, hoe beter.
De app maakt het ook mogelijk om heel makkelijk even wat berichtjes met je fanbase te delen. Ook om klaar te zetten voor een later tijdstip.
Leuk om te doen: met je afdeling en collega's bijhouden hoe hoog ieders Klout-score is. Een beetje marketingteam zorgt ervoor dat de score boven de 50 blijft!    

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png Even aanmelden met bv je Twitter of Facebook-account
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Zeer makkelijk, ook de mobile app is appeltje-eitje in gebruik
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png Klout is gratis en is prima

 

 

G2Crowd 

Schermafbeelding 2017-02-22 om 14.39.44.pngHoe leuk vind jij het om een pakketselectie te moeten doen? Ik ben er niet zo heel gek op maar hou er wel van om snel de beste leverancier boven water te toveren. Daarbij kan ik iedereen aanraden om G2Crowd te gebruiken want zij helpen je hierbij. Ondertussen hebben mensen zoals jij en ik meer dan 145.000 reviews geschreven over software, ook over marketingsoftware. En die reviews bundelt G2Crowd in overzichten en zg grids: je ziet meteen wie de marktleider is en hoe blij - of teleurgesteld - gebruikers zijn. Ook aan de hand van uitgebreide functionaliteiten overzichten en services van de betreffende leverancier. Aanrader.  

marketing tools - hoeveel tijd ben je kwijt.png Direct, geen inlog nodig
marketing tools - hoe makkelijk is het.png Zeer overzichtelijke website, alles binnen een paar kliks voor handen
marketing tools - hoe goedkoop is gratis.png G2Crowd is gratis en heel prima

 

Als marketeers zijn we er maar druk mee. Ik hoop dat je met bovenstaand overzicht één of meerdere bruikbare tools hebt gevonden om je werk makkelijker te maken. Zonder meteen door je budget heen te zijn!

Speaking about je marketing budget: hou jij bij wat je marketingkosten zijn en hoeveel rendement al je acties opleveren? Daarvoor hebben we het Marketing ROI Conversie Sheet gemaakt: makkelijk in gebruik, direct al je kosten en opbrengsten zichtbaar. 

Download hier het marketing ROI en conversie template

 

 

Subscribe Email